Navigatie & Motorroutes | MyRoute-app : Routeplanner & Navigation Next

MyRoute-app 

MRA Routeplanner & MRA Navigation Next




MyRoute-app

Ik kan mij niet voorstellen dat er een motorrijder (man,vrouw,anders naar keuze) in Nederland is die nog nooit van dit product gehoord heeft. Maar dan even voor het geval dat.

MyRoute-app staat voor het platform dat in 2013 door Michel van Hagen is opgericht en dat momenteel tot de beste platforms voor motorroutes en verwante functionaliteiten gerekend kan worden. Sommigen beweren zelfs dat het platform momenteel hét beste platform is!

Maar wat is dit platform, zeg maar MyRoute-app nu precies en welke functionaliteiten kun je er zoal in terug vinden?
Hiervoor start ik met de tekst van de MyRoute-app website.

"Vandaag bestaat MyRoute-app uit een bekroonde routebewerker die niet alleen in beginsel gratis is voor iedereen, maar ook nog eens ontzettend makkelijk te gebruiken. Het bestaat uit een complete RouteXpert Bibliotheek met door experts gecontroleerde avonturen. Er is zelfs een geavanceerde navigatie-app die je als vervanger of back-up van je huidige navigatie kunt gebruiken."

Om het eenvoudig, in mijn eigen bewoording te omschrijven, bestaat MyRoute-app uit twee hoofddelen.

Het belangrijkste en bekendste deel is natuurlijk de zeer uitgebreide en multifunctionele routeplanner (MRA Routeplanner).  
De belangrijkste kenmerken hiervan zijn de verschillende kaartlagen van o.a. TomTom, HERE, OSM,TOPO en nog meer kaarten. Daarnaast kun je routes met behulp van verschillende algoritmen voor diverse navigatietoestellen of routeplanners berekenen. Neem hierbij de uitgebreide 'tools' om snel en eenvoudig routes te maken en vul dat aan met de uitgebreide Bibliotheek, dan zijn alle hulpmiddelen voorhanden om snel, mooie routes te maken!

Wellicht minder bekend is het tweede hoofdeel, de app voor de smartphone (MRA Navigation Next). Deze app laat je niet alleen navigeren, maar kun je ook data downloaden (bijvoorbeeld routes) en uploaden (bijvoorbeeld foto's). Hierdoor kun je tijdens de motorrit je route wijzigen, delen enz. Ook kun je de smartphone als navigatietoestel/ routeplanner gebruiken en hoef je geen apart navigatietoestel te kopen. Dit laatste is natuurlijk een gewild onderwerp voor discussie....

Voor zover even deze 'korte' inleiding.

Hernieuwde kennismaking 

In de periode van 2015 tot en met 2020 heb ik, vrijwel dagelijks, gebruik gemaakt van de MyRoute-app Routeplanner. Toen was ik nog werkzaam voor een reisbureau (motorreizen) en gebruikte ik de Routeplanner uitsluitend om de routes op het TomTom kaartmateriaal te testen. Ik maakte alle routes met behulp van Garmin Basecamp en ik zag destijds geen andere meerwaarde in de MyRoute-app.

Mijn interesse in de MyRoute-app werd onlangs aangewakkerd toen ik op YouTube verschillende filmpjes van Duitse gebruikers zag. Zij waren uitgesproken positief over het product en dat betekent echt wel iets. Duitsers zijn namelijk uitgesproken kritisch, loyaal aan (hun)bekende producten en staan niet echt open voor producten die niet uit Duitsland komen. Als die gebruikers aangeven dat zij Garmin producten (BaseCamp) afzweren en de MyRoute-app adopteren, dan is dat veelzeggend!

Daarom besloot ik om mij ook weer in de MyRoute-app te verdiepen en stuurde ik een berichtje naar de ondersteuning hiervan. Tot mijn grote verbazing reageerde de Founder/ CEO Michel van Hagen in eigen persoon.

Uitvoerige presentatie

Na wat mailwisseling en het schuiven met verschillende data heb ik enkele dagen geleden een zoommeting gehad met Michel van Hagen. Zoals ik al schreef is Michel de oprichter en de eigenaar van MyRoute-app

Na een korte kennismaking dook Michel meteen de diepte in en kreeg ik een uitvoerige rondleiding in de Routeplanner en de Navigation Next app. 
Ik moet bekennen dat ik al snel onder de indruk was van de vele functionaliteiten die in dit platform ingebouwd zijn. Daarnaast heeft men heel goed nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid van het product. Heel vaak zie je dat de gebruiksvriendelijkheid beduidend afneemt naarmate een product meer functionaliteiten krijgt. En dat is in MyRoute-app zeker niet het geval!

Nu kan ik een lang verhaal schrijven over deze presentatie, die maar liefst 1,5 uren duurde, maar dat laat ik maar liever achterwege. Het geeft enkel aan dat Michel in zijn product gelooft en dat hij er gepassioneerd over vertelt.
Zo gaf hij terloops ook nog even aan welke nieuwe ontwikkelingen te verwachten zijn. 

Ontdekkingsreis MyRoute-app

Aangezien mijn interesse in de MyRoute-app hierdoor flink was aangewakkerd, kon het natuurlijk niet uitblijven dat ik inmiddels ook weer een account heb. Hierdoor kan ik uitgebreid op verkenning gaan naar al die mooie functionaliteiten die dit product biedt. En zoals gebruikelijk zal ik - zo nu en dan - een berichtje over deze ontdekkingsreis MyRoute-app op dit blog publiceren.

Mochten jullie geïnteresseerd zijn in de MyRoute-app, dan is ook een gratis versie beschikbaar. Dit is natuurlijk een 'basic' uitvoering waarin lang niet alle functies beschikbaar zijn. Maar het geeft een een goede indruk wat je kunt verwachten.


 

   









Reacties