Garmin Zumo XT | Kaartupdate NTU 2021.30

 Garmin Zumo XT - Kaartupdate







Kaartupdate NTU 2021.30


Garmin heeft nu ook een kaartupdate uitgebracht voor de Zumo XT.

De installatie van het kaartmateriaal met behulp van de USB verbinding heeft bij mij ongeveer 9-10 minuten geduurd. Daar mag je dus echt niet over klagen.



Opvallend


De oplettende gebruiker heeft het natuurlijk al snel door: er is namelijk geen versie 2021.20 uitgebracht. 

Wat mij verder is opgevallen is dat deze kaartupdate (8,33 GB) qua grootte verschilt van de gelijksoortige update voor de Zumo 595 (8,21 GB). 





Geen installatie op de PC


Het was mij na de aankoop en eerste installatie van het kaartmateriaal al opgevallen dat er geen mogelijkheid was om het kaartmateriaal op de PC te installeren.

Inmiddels heb ik hier ook al wat lezersvragen over gekregen.

Het geeft m.i. het voornemen van Garmin aan om deze optie in de toekomst te laten vervallen. Datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor BaseCamp als routeplanner. Wellicht dat Garmin inschat dat gebruikers in de toekomst meer gebruik zullen maken van online routeplanners.  Wellicht dat Garmin zelf nog een online routeplanner zal uitbrengen. Wie zal het zeggen?


MyWaypoint


Mocht je toch het kaartmateriaal op je PC willen installeren, dan heeft Waypoint een tool ontwikkeld om je hierbij behulpzaam te zijn.

Als je HIER klikt, dan kom je direct op de juiste pagina.









Reacties

  1. Eerste reactie van een gebruiker over de werking van de tool van MyWaypoint is binnen. Goed nieuws, de gebruiker heeft mbv. deze tool de kaart op betrekkelijk eenvoudige wijze op de PC geïnstalleerd en werkt nu weer met BaseCamp.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mocht je na het uitvoeren van de update vast stellen dat niet alle kaarten op je toestel worden getoond, dan heb je waarschijnlijk ook de Motorkaart geïnstalleerd. Hierover (en de oplossing) kun je lezen op de ondersteuningssite van Waypoint.
    https://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/386

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten