Navigatie & Motorroutes | MRA Routeplanner - Eerste Route

 MRA Routeplanner 

Eerste Route




MyRoute-app

Zoals ik in het bericht van 18 maart 2024 als schreef, werk ik voortaan ook met MyRoute-app die uit een Routeplanner en een app (Navigation Next) bestaat.

Met enige regelmaat zal ik een berichtje hierover publiceren waarin ik in algemene zin over deze producten schrijf. Het is geen review, geen vergelijking met andere producten, geen reclame of iets dergelijks. Gewoon wat informatie over de wijze waarop ik met deze producten werk.

Abonnement 

Ik heb een lifetime abonnement voor zowel de Routeplanner als ook voor Navigation Next.
Ik werk voornamelijk met de browserversie op m'n PC omdat dit het meest overzichtelijk is. 
De Navigation Next app heb ik op m'n Android smartphone geïnstalleerd.
Beide installaties verlopen redelijk eenvoudig en met enige kennis hoeft dat m.i. geen problemen op te leveren.

Hierbij moet ik wel vermelden dat deze producten niet ontworpen zijn voor het type gebruiker dat weinig affiniteit met pc's of navigatie heeft. Of voor personen die weinig tot geen tijd/ energie in deze producten willen steken en het liefst meteen aan de slag willen (de doeners). 

Tijdens de presentatie die Michel van Hagen (CEO en Founder) gaf, vertelde hij dat hij gestart is met een specifieke doelgroep voor ogen. Dat waren de gebruikers die veel reizen en routes maken, die dus meer functionaliteiten willen en die er ook tijd/ energie in willen steken. Dat betekent dat je een ander product ontwikkelt dan een simpele routeplanner voor mensen die op een snelle en vooral eenvoudige wijze een route willen maken!

Het begin  

Alhoewel ik enige jaren geleden al met de Routeplanner had gewerkt, moest ik toch weer wennen aan de huidige versie. Ik heb er toch wel wat uurtjes in gestoken om mij in de Routeplanner te verdiepen. Ja, je kunt er snel mee starten en je kunt er ook binnen redelijk korte tijd een route mee maken. Maar dan?

De kracht van dit product zit in de veelzijdigheid, de vele functionaliteiten zoals de verschillende kaarten, de verschillende route-algoritmes en ga zo maar door. En dan moet je je toch wel in het product gaan verdiepen. Dat gaat natuurlijk het best en het snelst als je regelmatig met het product werkt en er informatie over opzoekt. Dat hoort er gewoon bij.

Je kunt het overigens zelf bepalen hoe diep je je in deze materie wilt verdiepen.

Eerste Route 

Nadat ik de juiste kaart en instellingen had gekozen, ben ik gewoon met het eerste routepunt (de bestemming op de heenweg) gestart.
Daarna heb ik de weg naar het startpunt gemaakt, waarbij het heel eenvoudig is om de routepunten in de juiste volgorde te plaatsen. Daarbij komt dat de route heel snel berekend wordt!
Tussendoor het ik regelmatig de kaart gewisseld zodat ik ook een beeld van de omgeving kreeg. Hierdoor heb ik de route soms aangepast om de route nog interessanter te maken.
Vervolgens heb ik een andere route naar het startpunt gemaakt.

De route (zie afbeelding) van ruim 300 km was op deze wijze binnen 1,5 uren klaar was ik heel tevreden met het resultaat

Navigation Next

Met behulp van de Navigation Next app heb ik de route toen op m'n smartphone geladen. De download heb ik vervolgens heel eenvoudig met behulp van Garmin Drive naar het toestel kunnen zenden. En dat was alles, klaar om te rijden.

Dat laatste klinkt heel eenvoudig, maar daar zitten toch wat 'addertjes onder het gras'. 

Het werken met de verschillende apps vergt toch wat meer inzicht en vaardigheid. Je hoeft geen raketgeleerde of ICT-er te zijn, maar je moet wel even weten wat je doet.

Je moet je echt wel even in de werking van de verschillende apps verdiepen zodat je de juiste volgorde én handelingen uitvoert. Anders blijf je waarschijnlijk ergens tijdens het proces 'hangen' en lijkt het erop dat het niet werkt. Ook dat heb ik enkele keren zelf ondervonden, tot ik de juiste volgorde door had. 

En als je dat eenmaal bereikt hebt, dan zie je hoe snel en eenvoudig je een route kunt maken én deze (zonder kabels) naar je toestel zenden.

Nu de route nog rijden 😎

  

 



Reacties