Reizen - Scenic Alpine Roads in Austria

 

 Scenic Alpine Roads in Austria







De mooiste panoramawegen in Oostenrijk


Tijdens mijn reizen in Centraal-Europa heb ik aardig wat bergpassen met fantastische vergezichten gezien en gereden. Maar als ik in de donkere wintermaanden op het internet zoek, dan kom ik er telkens weer achter dat er zoveel meer te zien is. Daarom heb ik de focus op Oostenrijk gelegd, een prachtig land en vriendelijke inwoners.
Helaas worden ook in Oostenrijk steeds meer wegen tijdelijk gesloten voor motorrijders. Veel wegen blijven echter geopend voor motoren die aan de geluidsnormen voldoen! 


Scenic Alpine Roads in Austria


Op mijn zoektocht naar de mooiste panorama (en stuur) wegen in Oostenrijk kwam ik o.a. uit op de website van dangerousroads.org met hierop een 12-tal wegen. Ook de aanduiding Scenic Alpine Roads vind ik wel passend, vandaar dat ik deze gemakshalve heb overgenomen.
Er zijn echter meer mooie wegen en met informatie uit diverse andere bronnen heb ik de lijst kunnen aanvullen tot 25 routebestanden. 
Natuurlijk zijn er véél meer mooie wegen in Oostenrijk, maar zie dit als een mooi begin.


Veel moois in één routebestand


Bij het doorlezen van al die mooie beschrijvingen kwam ik op het idee om al dat moois in één kaartoverzicht te plaatsen. En toen ik hiermee bezig was, heb ik ook nog wat aanvullende informatie toegevoegd.
Het resultaat was aanvankelijk een mooie routemap in BaseCamp met allemaal losse lijsten van de respectievelijke routedelen. Maar helaas maakt BaseCamp er uiteindelijk één lijst van als je het opslaat en daarna importeert. 
Maar goed, het draait allemaal om de informatie die je krijgt als je het bestand in BaseCamp opent. 


Bestand gebruiken in BaseCamp


Als je het bestand in BaseCamp importeert dan krijg je alle info in het onderste deel van de Bibliotheek te zien. Alle routes, routepunten en aparte waypoints staan op alfabetische volgorde onder elkaar. Zorg er wel voor dat je het bestand actief hebt gemaakt door erop te klikken (zichtbaar in mijn verzameling)

Met behulp van de filter (onderzijde bibliotheek) kun je bijvoorbeeld de routes selecteren. Hiervoor klik je op het icoontje van de routes in de filter (zie afbeelding)




Als je vervolgens dubbel klikt op een route in de lijst, dan wordt die specifieke route zichtbaar op de kaart. Tevens wordt het informatievenster van deze route geopend (zie afbeelding). In het standaard informatievenster (Eigenschappen) krijg je relevante info over deze route. Mocht je niet alle informatie zien, dan moet je waarschijnlijk in de linker beneden hoek een vinkje plaatsen bij Meer info.

 


In het tabblad met de naam Notities (zie afbeelding) vind je nog meer aanvullende informatie over dit routedeel. Daar staat niet alleen de corresponderende naam met de website, maar ook de lengte van het routedeel (in BaseCamp).
Tevens vind je bij vrijwel alle routedelen ook een directe link naar de originele webpagina met de oorspronkelijke informatie.





Tip


Mocht je meer informatie over het gebruik van Garmin BaseCamp willen, dan kun je HIER informatie vinden en ook de handleiding BaseCamp gratis downloaden!


Bronbescherming


Ik hecht eraan om de oorspronkelijke bronnen  te respecteren en daarom verwijs ik bij elk routedeel naar de betreffende webpagina's.
Daarnaast heb ik vele uren aan dit product gewerkt, niet alleen om de routes op één kaartoverzicht te plaatsen, maar ook om aanvullende informatie toe te voegen.

Deze informatie wil ik graag met jullie delen, maar sluit ik commerciële belanghebbenden hiervan uit. Ik verzoek jullie dan ook om deze informatie met elkaar te delen door middel van het doorsturen van de link van deze web(blog) pagina. Alvast dank hiervoor.

En voor de zekerheid nog even wat mag en wat niet mag.....

Het is niet toegestaan om de routes van deze website te vermenigvuldigen of deze als geautomatiseerd gegevensbestand op te slaan met het doel deze te publiceren zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende.

Wil je de routes gewoon voor eigen gebruik downloaden, dan wens ik je alvast veel plezier!



Downloaden


Als je HIER klikt, dan kun je het routebestand downloaden.
Wil je het gpx bestand gebruiken, dan kan dat het best met Garmin kaartmateriaal in Garmin BaseCamp.










Reacties