Reizen - Balcony Roads in France

 Balcony Roads in France






The best balcony roads of France


Je kent wel, wintertijd en je hebt veel tijd om na te denken over je volgende motorreis. Maar waar wil je heen?
Zo worstelde ik ook een poosje met het vinden van focus omdat er zoveel moois te zien (en te beleven) is. 
Tijdens het bekijken van een YouTube filmpje kwam ik uit op een reis waarbij enkele Balcony Roads in France werden gereden. Dat maakte mij nieuwsgiering en al zoekende kwam ik uit op de website dangerousroads.org.
En na enig doorzoeken kwam ik uit op het deel met de naam The best balcony roads of France. En daar vond ik mijn inspiratie!


Balcony Roads in France


Op deze site vond ik zo'n 60 beschreven (korte) routes over zogenaamde balcony roads. Een echte vertaling naar de Nederlandse taal heb ik niet kunnen vinden, maar als je de afbeeldingen bekijkt, dan behoeft het niet veel uitleg lijkt mij.
De belangrijkste kenmerken zijn: smalle weggetjes (veelal single tracks) met aan een zijde rotsen en aan de andere zijde een afgrond.
En deze balcony roads kun je allemaal vinden in Frankrijk en enkele in Corsica.


Veel moois in één routebestand


Bij het doorlezen van al die mooie beschrijvingen kwam ik op het idee om al dat moois in één kaartoverzicht te plaatsen. En toen ik hiermee bezig was, heb ik ook nog wat aanvullende informatie toegevoegd.
Het resultaat was aanvankelijk een mooie routemap in BaseCamp met allemaal losse lijsten van de respectievelijke routedelen. Maar helaas maakt BaseCamp er uiteindelijk één lijst van als je het opslaat en daarna importeert. 
Maar goed, het draait allemaal om de informatie die je krijgt als je het bestand in BaseCamp opent. 


Bestand gebruiken in BaseCamp


Als je het bestand in BaseCamp importeert dan krijg je alle info in het onderste deel van de Bibliotheek te zien. Alle routes, routepunten en aparte waypoints staan op alfabetische volgorde onder elkaar. Zorg er wel voor dat je het bestand actief hebt gemaakt door erop te klikken (zichtbaar in mijn verzameling)

Met behulp van de filter (onderzijde bibliotheek) kun je bijvoorbeeld de routes selecteren. Hiervoor klik je op het icoontje van de routes in de filter (zie afbeelding)




Als je vervolgens dubbel klikt op een route in de lijst, dan wordt die specifieke route zichtbaar op de kaart. Tevens wordt het informatievenster van deze route geopend (zie afbeelding). In het standaard informatievenster (Eigenschappen) krijg je relevante info over deze route. Mocht je niet alle informatie zien, dan moet je waarschijnlijk in de linker beneden hoek een vinkje plaatsen bij Meer info.

 


In het tabblad met de naam Notities (zie afbeelding) vind je nog meer aanvullende informatie over dit routedeel. Daar staat niet alleen de corresponderende naam met de website, maar ook de lengte van het routedeel (in BaseCamp).
Tevens vind je bij vrijwel alle routedelen ook een directe link naar de originele webpagina met de oorspronkelijke informatie.





Bronbescherming


Ik hecht eraan om de oorspronkelijke bron - dangerousroads.org - te respecteren en daarom verwijs ik bij elk routedeel naar de betreffende webpagina.
Daarnaast heb ik vele uren aan dit product gewerkt, niet alleen om de routes op één kaartoverzicht te plaatsen, maar ook om aanvullende informatie toe te voegen.

Deze informatie wil ik graag met jullie delen, maar sluit ik commerciële belanghebbenden hiervan uit. Ik verzoek jullie dan ook om deze informatie met elkaar te delen door middel van het doorsturen van de link van deze web(blog) pagina. Alvast dank hiervoor.

En voor de zekerheid nog even wat mag en wat niet mag.....

Het is niet toegestaan om de routes van deze website te vermenigvuldigen of deze als geautomatiseerd gegevensbestand op te slaan met het doel deze te publiceren zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende.

Wil je de routes gewoon voor eigen gebruik downloaden, dan wens ik je alvast veel plezier!



Downloaden




Route - Track downloaden




Wil je het gpx bestand gebruiken, dan kan dat het best met Garmin kaartmateriaal in Garmin BaseCamp.










Reacties